Perjantai

Perjantain ohjelma järjestetään Kirjailijatalolla (Seminaarinkatu 26) yhteistyössä Keski-Suomen kirjailijat ry:n kanssa. Oheistapahtumia myös Galleria Beckerissä (Seminaarinkatu 28).


Kirjailijatalo

 • Kirjoittajan vertaistuki maailmanrakennuksen tukena

  Vehka Kurjenmiekka, Katinka Sarjanoja, Heini Ruohonen

  Fantasiakirjan kirjoittaminen ja oman fantasiamaailman kehitteleminen ei ole aina helppoa puuhaa. Miten huomata oman maailmanrakennuksen sokeat pisteet? Kuinka setviä solmuja, jotka eivät tunnu aukeavan sitten millään? Entä mistä saa parhaat ideat, kun oma sammio tuntuu olevan tyhjä?

  Spefikirjailijat Katinka Sarjanoja ja Vehka Kurjenmiekka sekä spefikirjoittaja Heini Ruohonen keskustelevat vertaistuen merkityksestä fantasiakirjallisuuden kirjoittamiselle.

 • Kirjoittamisesta

  Tiina Raevaara, Katri Alatalo, Anne Leinonen

  Konkarit keskustelevat spefin kirjoittamisesta. Mitä spefin katse edelleen tarjoaa pitkän linjan kirjoittajalle? Mistä ammentaa inspiraatiota, kun ensi-ihastus lajiin on jo mennyt? Mihin aiheisiin, teemoihin ja maailmoihin on pakko palata yhä uudestaan?

 • On Writing

  Ursula Vernon, Cheryl Morgan

  Cheryl Morgan interviews our guest of honour Ursula Vernon about what it means to be a versatile artist: a genre writer and illustrator who works for different media and audiences.

 • Editoinnin ihana kamala maailma

  Joanna Heinonen, Pirja Hyyryläinen, Lily Laine

  Tekstin ensimmäisen version ja valmiin julkaisun väliin jää editoinniksi nimetty ihanan kamala laakso. Mitä piilee tässä monelle kirjoittajalle tuntemattomassa maailmassa? Kuinka muiden kirjoittajien tarjoama vertaistuki sekä kustannustoimittajat voivat olla tukena pimeissä notkoissa ja upottavilla soilla?

  Editoinnista ja omasta tekstisuhteestaan keskustelevat kirjailijat Joanna Heinonen ja Pirja Hyyryläinen sekä Kosmoskynä-lehden päätoimittaja Lily Laine.

 • Jatkotarinapaja (STK)

  Kirjoitetaan yhdessä jatkotarinaa ja pidetään hauskaa matalalla kynnyksellä!

 • STK:n miitti

  Tule tapaamaan toisia Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajien jäseniä.

Galleria Becker

 • Scifi-henkistä arkkitehtuuria ja fantastisia puutarhoja

  Karoliina Veijo

  Jyväskylän taiteilijaseuran taiteilijoita kuukausittain esiin nostavalla taidelainaamon seinällä on nähtävänä heinäkuun 2024 ajan valokuvataiteilija, runoilija Karoliina Veijon pastellisävyin ja pop-taiteen hengessä värikäsiteltyjä, scifi-henkisiä arkkitehtuuriteoksia ja fantastisia puutarhoja & puistoja eri puolilta maailmaa mm. New Yorkista, Lontoosta ja Intian Udaipurista.

  Karoliina Veijo esittelee taidettaan, lukee töihin liittyviä runojaan ja kertoo kuvausmatkoistaan Galleria Beckerillä pe 5.7.2024 klo 16-17. Kielinä suomi ja englanti.