Tapahtumapaikka

Tilat

Kuva: Karoliina Veijo

Finncon 2024 järjestetään Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampuksella. Päätapahtumapaikkana on yliopiston päärakennus (C-rakennus) osoitteessa Seminaarinkatu 15

Kampuksen kartta ja C-rakennuksen pohjakartta.

Muita tapahtumapaikkoja:

Lyhty sijaitsee yliopiston päärakennuksen vieressä Keskussairaalantien puolella
Yliopiston kirjasto Lähde sijaitsee Seminaarinmäen kampuksen Jyväskylän keskustan puoleisessa päädyssä ja siellä on Tietoniekka-salin ohjelma.
Kirjailijatalo, Seminaarinkatu 26, ohjelmaa perjantaina
Kuvat: Karoliina Veijo
Galleria Becker, Seminaarinkatu 28, oheisohjelmaa ja näyttelyitä

Esteettömyys

Finnconin päätapahtumapaikkana on yliopiston päärakennus, joka on Alvar Aallon suunnittelema upea suojelurakennus 1950-luvulta. Valitettavasti se myös tarkoittaa, että kaikkien tilojen saavutettavuus ja esteettömyys eivät ole nykystandardien mukaiset.

Esteetön pääsy on päärakennuksen aulaan, jossa sijaitsevat info, myyntipisteet, yhdistyspöydät, kirjailijoiden nimikirjoituspiste ja kahvila.

Lisäksi Tietoniekkaan (yliopiston kirjasto) ja sen vieressä olevaan kortti- ja lautapelipisteeseen on esteetön pääsy.

Päärakennuksen kaikkiin saleihin on portaat. Saliin C1 pääsee hissillä. Kolmanteen ja neljänteen kerrokseen (salit C4, C5, C411, scifikirppis ja taidekuja) pääsee vapaaehtoisten tai vahtimestarin avustuksella tuolihissillä ja hissillä. Saliin C2 ja roolipelitilaan C156 on vain portaat, joten niihin päästäksesi pyydä apua vapaaehtoisilta. Lyhtyyn on portaat, mutta vapaaehtoisten ja vahtimestarin avustuksella tilaan pääsee myös hissillä. Tarkempaa tietoa tilojen esteettömyydestä löytyy yliopiston sivuilta.

Vahtimestarit ja conin henkilökunta auttavat esteellisyyteen liittyvissä kysymyksissä.

Saapuminen

Saapuminen Jyväskylän matkakeskukselta

Jyväskylän matkakeskukselta tapahtumapaikalle on matkaa 1,6 km. Matkalla on jonkin verran ylämäkiä, mutta reitti on kuitenkin helppokulkuinen. Jos haluat tulla tapahtumapaikalle julkista liikennettä käyttäen, voit nousta linja-autoon matkakeskuksen läheltä. Linja-autossa voi maksaa lähimaksulla (edullisin vaihtoehto), Linkki-sovelluksella tai käteisellä. Lähimpänä kampusta ovat pysäkit Pitkäkatu 2 (Voionmaankadulla) sekä Yliopisto 2 (Keskussairaalantiellä).

Saapuminen omalla autolla

Pysäköinti Jyväskylän yliopiston kampusalueella ja sen välittömässä läheisyydessä on maksullista ja parkkipaikkoja on rajoitetusti. Suosittelemme jättämään auton kauemmas ja siirtymään itse tapahtumapaikalle muilla kulkuvälineillä. Lähin parkkihalli on P-Cygnaeus (karttalinkki), noin 10 minuutin kävelymatkan päässä tapahtumapaikasta. Kampuksen tuntumassa on kadunvarsipysäköintiä, joka on myös maksullista.

Pysäköinti kampuksella maksetaan eParking-sovelluksella. Vieraspysäköinnin hinta on 1,5 €/ tunti + 39 snt aloitusmaksu ja max 10 € vuorokaudessa (tieto yliopistolta 22.5.2024). Liikkumisesteisen henkilön pysäköinti on maksutonta kaikilla yliopiston pysäköintipaikoilla, kun ajoneuvossa on liikkumisesteisen pysäköintitunnus.

Poikkeusjärjestelyjä liikenteessä tapahtuman aikana

  • Seminaarinkatu ja Minna Canthin katu ovat suljettuja moottoriliikenteeltä perjantaina 5.7.
  • Seminaarinkadulla on pysäköintikielto koko tapahtuman ajan, Minna Canthin kadulla perjantaina 5.7.

Majoitus

Tapahtumapaikkaa lähimmät majoitusvaihtoehdot ovat Time Hostel (450 m tapahtumapaikalta, Vaasankatu 29) ja Finlandia Hotel Alba (800 m, Ahlmaninkatu 4).

Finlandia Hotel Alba tarjoaa Finnconin kävijöille majoitusta sopimushintaan tunnuksella ”Finncon”. Majoitushinnat sisältävät buffet aamiaisen, maksuttoman parkkipaikan, Wifin ja saunomismahdollisuuden.

  • Economy yhden hengen huone 88€/yö/huone
  • Superior yhden hengen huone 103€/yö/huone
  • Standard kahden hengen huone 110€/yö/huone
  • Saunallinen Junior Suite kahdelle 177€/yö/huone

Jyväskylän keskustassa on useita hotelleja, joista edullisimmasta päästä ovat Omenahotelli Jyväskylä (1,3 km, Vapaudenkatu 57) ja Hotelli Milton (1,2 km, Hannikaisenkatu 29). Majoitusvaihtoehtoja voi vertailla Booking.comin tai muiden verkkopalveluiden kautta. Kaupungissa on myös AirBnb-tarjontaa.

Samaan aikaan järjestettävän Jyväskylän Kesä -festivaalin takia majoitus on suositeltavaa varata hyvissä ajoin.

Ruokaa ja juomaa

Ravintolaoppaasta löydät ruoka- ja juomapaikat tapahtumapaikan läheisyydestä (yläkaupungilta) ja ydinkeskustan ympäristöstä (alakaupungilta).