Näin selviät Finnconista

1. Ole kärsivällinen ja säilytä huumorintajusi.

Varaudu joustamaan: ohjelmat peruuntuvat, tuotteet loppuvat myyntipöydiltä (jonne on metrien mittainen jono), salit ovat täynnä ja ulkona vettä tulee kuin aisaa. Kannattaa varautua suurien ihmisjoukkojen kanssa samoissa tiloissa olemiseen ja kohtuulliseen tungokseenkin välillä.

2. Juo!

Nestehukka on vaarallinen tila. Juo mehua, teetä ja aina kahvin lisäksi myös vettä! Se on virkistävää.

3. Syö!

Syöminen unohtuu helposti, kun on niin paljon mielenkiintoista näkemistä ja kokemista. Nälkäisenä pienemmätkin vastoinkäymiset tuntuvat suuremmilta ja pahimmassa tapauksessa nälkä aiheuttaa huonon olon. Varaudu ruokapaikkajonoihin ottamalla mukaan välipalaa. 

4. Tottele järjestäjiä!

Kun järjestäjä tai järjestyksenvalvoja pyytää siirtymään paikasta toiseen tai kieltää jotain, kannattaa totella välittömästi. Erityisesti ovensuiden ja portaiden tukkiminen on riski ja estää muiden kävijöiden pääsyn paikasta toiseen. Tämä on hyvä muistaa myös valokuvia ottaessa.

5. Jätä romppeet säilöön!

Tapahtuma-alueella on maksuton narikka ja johon tavarat voi jättää. Huomioithan, että tavaroita ei voi jättää narikkaan eikä lokeroihin yöksi!

6. Ajattele muitakin!

Toisten ihmisten ulkonäön/vaatetuksen/cossaaman hahmon ikävä kommentointi ei ole ok. Jokaisella on oikeus olla ylpeä omasta itsestään, eikä joutua haukutuksi. Finnconilla on turvallisemman tilan periaatteet ja häirinnän vastainen linjaus, joita jokaisen tulee noudattaa.

7. Nuku hyvin!

Nuku varastoon. Myös tapahtuman aikana lepääminen on tärkeää. Varmista ja suunnittele yöpymispaikka aina etukäteen. Väsyneenä vastoinkäymiset alkavat tuntua ikävämmiltä eikä mukavistakaan asioista saa niin paljoa iloa.

8. Ole utelias.

Kysy, ota selvää, ihmettele, tutustu! Mikäli jokin tietty asia kiinnostaa, kysy rohkeasti! Usein sattumalta löydetyt asiat osoittautuvat hyvinkin mielenkiintoisiksi. Kokeneempien conikävijöiden on hyvä muistaa, että joillekin tämäkin tapahtuma on ensimmäinen mutta toivottavasti ei viimeinen!

9. Don’t Panic!