Mikä Finncon?

Suomen merkittävin science fiction- ja fantasiakulttuuritapahtuma Finncon järjestetään vuonna 2024 jo 27. kerran. Jyväskylän yliopiston päärakennukselle odotetaan viikonlopun aikana tuhansia mielikuvituksellisesta kulttuurista kiinnostuneita kävijöitä ympäri maailmaa. Kokonaan vapaaehtoisten harrastajien voimin järjestettävä tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.

Jyväskylän Finncon 2019 (Jyväskylän Kesä / Samppa Erkkilä)

Paneelikeskusteluissa, esitelmissä, luennoissa ja muissa ohjelmanumeroissa käsitellään science fictioniin, fantasiaan ja muuhun spekulatiiviseen fiktioon liittyviä ilmiöitä eri medioissa kirjallisuudesta elokuviin ja sarjakuvista videopeleihin. Alan asiantuntijat, intohimoiset harrastajat tai kuka tahansa SF-kulttuurista kiinnostunut on voinut tarjota omaa ohjelmaehdotustaan coniin.

Tänä vuonna Finnconin teema on Maailmat / Worlds. Ulkomaiseksi kunniavieraaksemme saapuvat yhdysvaltalaiskirjailija ja -kuvittaja Ursula Vernon, tutkija-kirjailija Tiina Raevaara, akateeminen Tolkien-spesialisti Jyrki Korpua sekä fanikunniavieras Tero Ykspetäjä.

Jyväskylän Finncon 2019 (Jyväskylän Kesä / Samppa Erkkilä)

Finncon järjestetään vuorovuosin eri kaupungeissa, ja Jyväskylässä se on perinteiseen tapaan osa Jyväskylän Kesä -festivaalia.

Jyväskylän Kesä on Pohjoismaiden vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty kulttuurifestivaali, joka järjestetään tänä vuonna 3.–9.7.2024 teemalla empatia. Monitaiteiseen ohjelmistoon kuuluu mm. teatteria, konsertteja, tanssia, elokuvia, keskusteluja, kursseja ja puistofestivaali Puistojuhlat. Tutustu koko festivaaliviikon ohjelmaan täällä.

Mukana järjestämässä

Finncon-yhdistys

Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos