Finnconin ohjelma julkaistu!

Heinäkuun 5.-7. päivä Jyväskylässä järjestettävän Finnconin ohjelma on julkaistu.

Perjantaina 5.7. tarjolla on erityisesti kirjoittamiseen keskittyvää ohjelmaa Jyväskylän Kirjailijatalolla (Seminaarinkatu 26) klo 13-19. Mukana ovat myös conin kirjailijakunniavieraat Ursula Vernon ja Tiina Raevaara.

Lauantaiksi ja sunnuntaina 6.-7.7. Finncon siirtyy Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampukselle, jossa ohjelmaa on aamusta iltaan. Suurin osa ohjelmasta samoin kuin myyntipaikat, taidekuja, yhdistyspöydät ja scifikirppis ovat yliopiston päärakennuksella. Osa Finncon-ohjelmasta sijoittuu yliopiston kirjastolle sekä Lyhty-rakennukseen.

Tarjolla on luentoja, esitelmiä, keskusteluja, kunniavierashaastatteluja, työpajoja, elokuvanäytöksiä ja paljon muuta. Osana conin ohjelmaa ovat akateemista science fiction- ja fantasiatutkimusta esittelevä Finncon Academic Track sekä Suomen spefi-harrastamisen ja -fandomin historiaan pureutuvat ohjelmanumerot. Lauantain päätteeksi luvassa ovat perinteiset naamiaiset yliopiston päärakennuksen suuressa salissa sekä iltabileet Mustassa kynnyksessä.

Finncon 2024 on järjestyksessään 27., ja tänä vuonna teemana on maailmat. Kunniavieraamme ovat kirjailijat Ursula Vernon (USA) ja Tiina Raevaara, Tolkien-tutkija Jyrki Korpua sekä fanikunniavieras Tero Ykspetäjä.

Finnconiin odotetaan tänäkin vuonna tuhansia mielikuvituksellisesta kulttuurista kiinnostuneita. Tervetuloa mukaan!


Julkaistu: